Fly fishing is a sport whose code of behaviour was magically able to progress and to pave its own way toward the modelling on the natural resources. When we look at famous books or magazines of the past, but even just 20 years ago, the pages were still full of dead fishes exhibited hanging off a string. This view has changed radically since modern fly fishing has been developing to the extent of challenging the most exotic species from salt water to the Amazonas. The fly fishing applied to the C&R philosophies conjugates the respect for fish life with the preservation of the environment and integrates in its own discipline the awareness of the ambient conditions.

Grote prijs Vision 2008

Vision Cup 2008 Ďrock hardí

De Engelsen hebben een alleszeggende uitdrukking voor een zeer moeilijke dag vliegvissen, Ďrock hardí. De zonnigste dag van september deed de forellen op het drinkwaterreservoir Kluizen de tanden flink op elkaar houden tijdens de Vision Cup 2008. 43 teams konden slechts 72 forellen in het net brengen.

De organisatoren van de Vision Cup 2008, onder auspiciŽn van de FVV, hadden er alles aan gedaan om van de Vision Cup een spetterende wedstrijd te maken: een extra uitzetting van 1.100 kg forellen enkele weken voor de wedstrijd, een perfecte catering, deelnames met topploegen uit Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Nederland en BelgiŽ. Toch kon dit alles niet verhelpen dat de vangsten pover waren. Was het weer de spelbreker? Zon, warmte en weinig wind zouden zelden goed zijn? Was de waterstand te hoog, te laag? Waren er genoeg insecten? Je kan blijven gissen. Geen gezeur, de forellen waren apathisch tot en met. Welk systeem de tophengelaars ook uit hun mouw schudden, het bleef bij proberen en hopen dat er een aanbeet zou volgen. Of er een bepaald systeem bovenuitstak? Neen, er is vis op allerlei vliegen en manieren gevangen. Met een gemiddelde van 0,84 forel per visser (ongeveer 6 uren vissen per hengelaar) kunnen we niet tevreden zijn. Kluizen is een prachtwater, maar diegenen die er regelmatig vissen weten dat het geen gemakkelijk water is. De vissen zijn er prachtig en sterk en dat is het precies wat de vissers aantrekt. Natuurlijk zijn er winnaars en die verdienen zonder meer de verdienste om gelauwerd te worden. Op de eerste plaats kwam het team J. Deltombe/L. Duhamel met vier vissen, zilver ging naar de ploeg W. Vande Geuchte/G. Cozijns (eveneens vier vissen) en de derde plak ging naar het duo L.Mattart/N.Kinnet (eveneens vier vissen). Niet meteen de verwachte namen, maar dat doet niets af aan hun prestaties en verdiensten. Ze knokten ervoor en de outsiders bewezen dat ze geen meelopers zijn/waren. De top in BelgiŽ wordt steeds breder, wat de wedstrijden alleen maar ten goede komt. Dat bewijst ook het puike werk van de clubs waar de jeugd wordt opgeleid. De eerste twee ploegen hadden hetzelfde aantal plaatspunten (ochtend- en namiddagreeks samengeteld), dus moest een extra reglement beslissen over goud en zilver. Er werd besloten om de uitslag van de eerste reeks de doorslag te laten geven. Maar indien de reglementen van het Belgisch kampioenschap waren toegepast (op deze basis werd de rest van Vision Cup gevist op enkele kleine aanpassingen na), dan was team twee op de eerste plaats terechtgekomen en vice versa. Want bij gelijkheid van plaatspunten geldt voor de Belgische kampioenschappen dat het grootste aantal centimeters vis een definitieve eindrangschikking aan de teams geeft. Laten we stellen dat beide teams de reŽle en morele winnaars zijn. Per slot van rekening vissen we niet om het gouden kalf en primeert de gezelligheid, de kameraadschap en de promotie van het vliegvissen en Kluizen. Een prijzentafel met een waarde van meer dan Ä 6.000 aan materiaal lag te wachten op de 86 deelnemers en dat dankzij Vision met Paul Van de Sande als mentor. Als sponsor van verschillende wedstrijden mogen we blij zijn dat Fly ScŤne (waar Vision is ondergebracht) de wedstrijdvisserij in Vlaanderen een warm hart toedraagt.

DE UITSLAG !!!

DE FOTO'S

 mites
mites
mites
mites